Hírek

Innováció az Építőiparban: Németh-Fa és a Hilti Hungária Együttműködése a Liponyak Lakópark Projekten

Liponyak Lakópark Hilti

Magyarországon elsőként a Hilti Hungária HCW csatlakozó rendszerét és a HILTI PLT 300-as lézeres méréstechnikán alapuló eszközt alkalmaztuk a lakóparkban épülő házakhoz.

A Hilti Hungária és a Németh-Fa közötti együttműködés lehetővé tette, hogy a Liponyak Lakópark projekt úttörő legyen a fenntarthatóság és a modern építészeti megoldások terén. A projekt során két kulcsfontosságú Hilti technológiát alkalmazunk: a HILTI PLT300-at, ami a precíz tervezést és kivitelezést támogatja, valamint a HCW rendszert, ami a szerkezeti elemek erősebb és megbízhatóbb összekapcsolását teszi lehetővé. Ezek a technológiák jelentősen hozzájárultak a Liponyak Lakópark hatékony építéséhez.

A Hilti HCW csatlakozó rendszer, a HILTI PLT300, és a HCV technológia mind olyan építőipari innovációk, amelyek jelentősen javítják a nagypaneles favázas épületek építési folyamatait. Íme, röviden, hogyan működnek ezek a technológiák:

Hilti HCW Csatlakozó Rendszer: A Hilti HCW egy speciális csatlakozó rendszer, amelyet kifejezetten nagypaneles favázas építkezésekhez fejlesztettek ki. Ez a rendszer lehetővé teszi a nagyobb méretű fa panelek gyors és biztonságos összekötését, csökkentve ezzel az építési időt és növelve a szerkezet stabilitását. A HCW csatlakozók erős, de rugalmas kapcsolatot biztosítanak a panelek között.

HILTI PLT300: egy lézeres méréstechnikán alapuló eszköz, amelyet a pontos és gyors mérnöki tervezéshez használnak. Ez az eszköz lehetővé teszi az építési helyszíneken való pontos méréseket és kiigazításokat, így csökkentve a tervezési hibákat és javítva az építkezés hatékonyságát. A PLT300 különösen hasznos a nagypaneles építkezéseknél, ahol a pontosság kulcsfontosságú a panelek illesztésében és a szerkezeti integritás biztosításában.